• Galagonya natúrlé

  A galagonya olyan gyógynövény, amely közvetlenül befolyásolja a szív­izom munkabírását, tágítja az ereket, javítja a szívizom vérellátását és a szívösszehúzódások erősségét. Ez az erőteljes szíverősítő hatás valószínűleg a benne nagy mennyiségben található vegyületnek, a flavo­noidoknak – közülük is a proantocianidin complexoligomereknek (PCO) – tulajdonítható, amelyek hatékony antioxidánsok.

   A galagonya többféleképpen hat a szívre és a kerin­gésre. A vérerek összehúzódását elősegítő angiotenzin szintjét úgy csök­kenti, hogy gátolja az azt előállító enzim működését. Így tágítja a verőe­reket, köztük a koszorú eret is.

  Ezáltal javítja a szívizom vérellátását és gátolja az anginás rohamokat. Az összehúzódott verőerek magas vér­nyomás kialakulásához is vezethetnek (hiszen a szívnek sokkal nagyobb intenzitással kell dolgoznia, hogy a vért keresztül pumpálja rajtuk), ezért a galagonya az erek elernyesztése révén az enyhe hipertónia kezelésé­ben is hatásos lehet.

  A galagonya emellett a szívizmok működését közvetlenül is segíti és így a szívösszehúzódások ereje nő. E gyógyhatásnak különösen nagy hasznát veszik az enyhe szívbetegségben szenvedő betegek, akiknek ke­zelése nem igényel erősebb szívgyógyszereket. Ezenkívül a galagonya antioxidáns hatására csökken a szívkoszorúerek érelmeszesedés miatti szűkülete is.

  A galagonyát egyéb betegségek gyógyításában is régóta használják. Nyugtató hatásának eredményeképpen az álmatlan­ságtól szenvedők altatószerként szedhetik. Számos kísérlet bizonyítja, hogy a galagonya fontos szerepet játszik a kollagén, a kötőszöveteket felépítő fehérje védelmében; így jelentős szerepe lehet egyes betegsé­gek, mint például az ízületi gyulladás gyógyításában.

  FIGYELMEZTETÉS!

  A nem szívbetegeknél a nagy mennyiségű galagonya fogyasztása jelentősen csökkentheti a vérnyomást, ami szédüléshez és ájuláshoz vezethet. Javasolt kúraszerű fogyasztása (1 hét fogyasztás-1 hét szünet) napi 3 dl adagokban.

  Reviews

  There are no reviews yet.

  Be the first to review “Galagonya natúrlé”

 • Termékek keresése

  Kosár

  Legjobbra értékelt termékek